Новини

Превалутиране на BGN->EUR в iuvo по фиксинг на БНБ

От днес еврото в iuvo е по-достъпно за всички, които добавят средства в лева!

Изключително сме радостни да съобщим, че във връзка с очакваното присъединяване на България към Еврозоната, iuvo ще използва фиксинга на БНБ за обмен на лева в евро. Това означава, че вече в iuvo можеш да превалутираш лева в евро по официалния курс на БНБ 1.95583 лв. за 1 евро, дори преди обявяването на официална дата за приемане в Еврозоната.
Курсът на превалутиране на евро в лева остава непроменен.

Как изглеждат курсовете на превалутиране в iuvo след промяната:

  • BGN->EUR: 0.511292 (фиксинг на БНБ 1.95583 лв.);
  • EUR->BGN: 1.947075.

„Част от визията ни за развитие на iuvo е да продължаваме да даваме още повече добавена стойност към инвестирането чрез платформата ни. Искаме да бъдем сред първите в България, които дават достъп на българите до ползите от еврото. Поради тази причина и като част от визията ни за осигуряване на максимална доходност без такси, iuvo премахна един допълнителен разход за превалутиране, осигурявайки повече добавена стойност на клиентите.“ – споделя Благовест Караджов, изпълнителен директор на iuvo, относно мотивите при вземането на решението.

Освен икономическите и финансовите ползи на еврото, в iuvo валутата ти дава достъп до по-голям брой кредити за инвестиране, повече възможности за диверсификация между различни кредитни оригинатори и държави, повече различни бизнес модели и повече възможност за генериране на по-висока доходност.

В iuvo активно следим развитието на плановете за приемане на еврото като официалната валута на България. След взимането на окончателно решение за дата на приемане в Еврозоната и след като са ясни сроковете за подготовка, ще те информираме как това ще се отрази на парите ти в iuvo.

Свързани статии